Triatlon jeklenih, Bohinj

Novice

Bohinj, 24. 08. 2022
SPOROČILO ZA JAVNOST PRED TRIATLONOM

Triatlon jeklenih v Bohinju ohranja svoj status epske dirke

Cebe Triatlon jeklenih bo tudi letos v organizaciji Turističnega društva Bohinj še bolj spektakularen!

S spremembami je Cebe Triatlon jeklenih 2019 postal še bolj zanimiv za večje število navijačev, spremljevalcev, družin, pa tudi sponzorjev. V partnerstvu s Športnim centrom Pokljuko smo zgradili odlične temelje za naprej, ko želimo tekmo postaviti na evropski zemljevid. Tekmovalci so spremembe vzeli za svoje in tako smo uspešno naredili prvi korak.


Podpora Triatlonu jeklenih

Organizacijsko smo lani sprejeli novo pot. Krovni organizator je Turistično društvo Bohinj, ki prevzame tudi večji del stroškov. Prvi sponzor in s tem soorganizator je Turizem Bohinj, ki prispeva lep del proračuna za lokalno skupnost. Sledijo tisti glavni partnerji, ki nas podpirajo že dolga leta, na prvem – zlatem mestu sta seveda Rodeo team z blagovno znamko Cebe, ter podjetje Tosidos. Z nami pa so tudi Redbull, Alpinsport, Scott, Chimpanzee, Pivovarna Laško, Kumulus Paragliding, Loop team, Alpinia group, Aquapark Bohinj, Hervis, Ice Power, Agp Pro in ostali.
Seveda je vsako leto veliko podpornikov, ki nam predvsem pomagajo z nagradami za naše najboljše.
Posebno poglavje so: nenadomestljiva športna društva, gorski reševalci, posamezniki in posameznice, veliko pa je seveda prijateljev Triatlona jeklenih ali osebnih prijateljev, ki poprimejo za kakršnokoli delo. Brez njih tega legendarnega dogodka ni!

Izzivi Triatlona Jeklenih

Spremljajo nas vse večji in večji izzivi. Zmanjševanje števila tekmovalcev pomeni manj sponzorjev, stroški, delavci, pa so vsakič isti ali višji… V društvih je na žalost vse manj zagnanih članov, predsednikov, na splošno smo vsi vse bolj obremenjeni. Triatlon jeklenih dokazuje, da se še vedno da, da je za nas Bohinjce to pomemben dan, skorajda praznik.
Menimo, da je Triatlon jeklenih zaščitni znak Bohinja, je pa sam kot tak zelo nišen, vsaj za Slovenijo. Naša dirka je epska trilogija in kot taka bo prodrla tudi v svet.
Triatlon jeklenih je ena najbolj spektakularnih dirk daleč naokoli, tako kot je Bohinj en največjih biserov daleč naokoli. Naša dirka se že dolgo let trudi za čimbolj čisto in naravi prijazno prireditev in se bomo za to s skupnimi močmi borili tudi v prihodnje. V bodoče si želimo večjega obiska iz tujine, prav tako pa novih domačih tekmovalk in tekmovalcev. Veseli nas, da imamo vsakič med 5 in 10 tujcev, ki se ga udeležijo. Želimo si postaviti Bohinj in Slovenijo na zemljevid tovrstnih športnih prireditev in s tem ponovno orati ledine. Bohinj bo s tem ostal pomemben tudi za slovenske športne navdušence, rekreativce, ki so za nas izredno pomembni, saj trdimo, da v Bohinju ponujamo možnost za udejstvovanje v vseh možnih športih in to v najlepši možni kulisi v Triglavskem narodnem parku.

Cebe Triatlon Jeklenih Bohinj 2022 powered by Tosidos – tekma 27.8.2022

27.8.2022 bo letošnja 35-ta izvedba legendarnega triatlona jeklenih. Ob 9.00 uri začnejo plavalci na 1700m, ob 10.00 pa kajakaši ter suparji.
Naše klasične jeklene sestavljajo 8 km kajaka – 16 km gorskega kolesarstva – 10 km gorskega teka. Štart je na gladini bohinjskega jezera, menja se pri cerkvici Sv. Janeza, potem pa kolesarska proga popelje tekmovalke in tekmovalce preko Stare Fužine, Studorja, Srednje vasi do Športnega centra Pokljuka, kjer se na štadionu podajo na zadnji del poti, tek preko planine Konjščica, Jezerc, Studorskega prevala do končnega cilja – Vodnikove koče na Velem Polju. Tam jih čaka občutek zmagoslavja, katerega si zaslužujo le naši udeleženci, ki pridejo do cilja. Gre za pravi gladiatorski boj s samim sabo ter noro progo, ki zahteva vse od njih. Vsekakor pa gre za pravo dirko.


Zgodbe Triatlona Jeklenih – jekleno srce

Triatlon jeklenih je nekaj posebnega in vedno ga spremljajo posebne zgodbe. V vseh teh letih se jih je nabralo precej.
Nizozemci, ki so za las ujeli časovno zanko so imeli Ironmansko izkušnjo, so na okrepčevalnicah v teku razlagali, kako je pri njih vse ravno????. Pa zgodba madžarske prababice po imenu ZSUMI. Štiri leta nazaj bi morali ob njeni 90-letnici na počitnice na Uskovnico in to kar 4 generacije Balintov. Pa ni bila najbolj pri zdravju, zato so prestavili na leto kasneje. Njen vnuk pa je videl obvestila, da bo v soboto Triatlon jeklenih in babica Zsumi jim je častila za svoj 91. rojstni dan štartnino. Potem pa so bili vsi izžrebani za sponzorske nagrade. Tretja in glavna zgodba leta 2019 pa je bila ekipa Naj crkne bukev. Gre za ekipo tekmovalcev in tudi navijačev, prijateljev Mateja Kosema, našega dolgoletnega udeleženca, ki je imel pred tem hudo nesrečo pri spustu in se še danes uspešno rehabilitira.
Ta del zapisa bi lahko nadaljevali in bi lahko že celo revijo zapisali, saj gre za iskrice, gre za srčnost organizatorjev ter udeležencev.

Bohinjski »ta posebn« triatlon je prava prihodnost slovenskih športnih prireditev, butična, v naravi, aktivna, lahko rečemo v prihodnosti tudi petzvezdična. Gre za unikaten dogodek v Triglavskem narodnem parku, na katerem tisti malce ekstremni, malce »utrgani«, pravi norci, nikakor ne smejo manjkati.

Obvestila glede prometa
Triatlon se izogiba glavnih cest, vendar so zato določene lokalne zaprte v času tekme.
Trasa pelje tekmovalce od jezera proti kopališču, potem pa čez zaledje Stare Fužine do Studorja, kjer je vaško jedro zaprto med 10.00 in 12.30 uro. Potem nadaljujejo po cesti preko Uskovnice do Športnega centra Pokljuka. Tam je zaprta cesta od štadiona do parkirišča pod planino Konjščica. Odpre se po zadnjem tekmovalcu, torej ob cca 13.30 uri, zaprta pa je od 10.30 ure dalje.

Vabilo
Navijače vabimo na vse dele trase, marsikateri gre zelooo zgodaj na Vodnikovo kočo, da tam pozdravi naše jeklene heroje.

Več o triatlonu, razpis, prijavnice in ostalo na www.triatlon-bohinj.si, kjer so objavljeni rezultati, fotografije in zgodovina triatlona.

<< Arhiv novic

Prijava posameznika
Prijava štafete

Kontakt

Organizator
Turistično društvo Bohinj
Ribčev Laz 48
4265 Bohinjsko jezero

Telefon: 04 57 46 010
E-pošta: info@tdbohinj.si

Kontaktna oseba in vodja tekmovanja
Jure Sodja
Telefon: 040 572 611
E-pošta: juresodja.events@gmail.com

Nastanitve

www.tdbohinj.si

Telefon: 04 57 46 010
E-pošta: info@tdbohinj.si

Natisni natisni  |  Na vrh na vrh